open-navfaktor-logo
search
Cilj opravdava sredstva
Kako su se nekad "častili": Dodik: Vučić je politički pobačaj; Vučić: Dodik je kriminalac
Danas se baca u zagrljaj predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koristi svaku priliku da otrči u Beograd kako bi se s njim vidio, a nekada je ispaljivao salve pogrdnih riječi na njegov račun. 
12.10.2021. u 19:51
get url
text

Lider SNSD-a Milorad Dodik je svojevremeno podržavajući Borisa Tadića i njegovu Demokratsku stranku na izborima u Srbiji, za Vučića i Tomislava Nikolića govorio da su politički pobačaji. 

- Čuo sam neke ovdje u Beogradu, koji šalju takve poruke. Ali izbori su pokazali da su oni marginalne političke figure - pobačaji, pobačaji na izborima - govorio je Dodik.

Računao je prvi čovjek SNSD-a da će Tadić i treći put biti izabran za predsjednika. 

Na njegovu žalost odigrao je tada na pogrešnu kartu jer je Nikolić 2012. godine porazio Tadića u utrci za predsjednika Srbije. No, za Dodika nije predstavljao nikakav problem da se prebaci na drugi kolosijek, i vrlo brzo postao je jako blizak Nikoliću, a nakon toga i Vučiću kojeg danas idealizira i veliča na svakom koraku. 

Prije desetak godina Vučić, tada u ulozi generalnog sekretara Srpske radikalne stranke, gostujući u magazinu Oko na Radio-televiziji Srbije Dodika je nazvao kriminalcem, dok ga je Nikolić nazivao idiotom. 

No, svi su zaboravili u međuvremenu "niske udarce", te je tako ove godine povodom Vidovdana 28. juna, Vučić u Beogradu zakitio Dodika Ordenom Republike Srbije na velikoj ogrlici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.