open-navfaktor-logo
search
SofaScore
Kako su ocijenjeni Zmajevi: Golman Šehić kao Džeko, Pjanić i Demirović
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je na Bilinom polju savladala Crnu Goru sa 1:0 u petom kolu grupe 3 Lige nacija B, čime je osigurala prvo mjesto u grupi.
24.09.2022. u 12:57
get url
text

Pobjedonosni pogodak postigao je Ermedin Demirović u 45. minuti. Meč na zeničkom stadionu bio je prava "rovovska borba" iz koje su kao pobjednici, zasluženo, izašli Zmajevi.

Crnogorci su u finišu meča pokušali stići do izjednačenja, imali su nekoliko prilika, ali golman Ibrahim Šehić uspio je sačuvati svoju mrežu.

A upravo je naš čuvar mreže, uz strijelca Demirovića, veznjaka Miralema Pjanića i kapitena Edina Džeku dobio najbolju ocjenu od uglednog portala SofaScore. Njih četverica su dobili 7,4.

Desni bek Amar Dedić, koji je odigrao sjajnu utakmicu, dobio e 7,2, a odmah iza njega su i Amir Hadžiahmetović i Sead Kolašinac sa 7,1. Kada su starteri u pitanju, dalje slijede: Muhamed Bešić 6,9, Siniša Saničanin 6,7 i Miroslav Stevanović 6,6.

Rezervisti se nisu proslavili. Kenan Kodro je dobio 6,5, a Gojko Cimirot i Amer Gojak po 6,4.

Kod Crnogoraca najbolju ocjenu je dobio Sead Hakšabanović, koji je ušao u drugom poluvremenu (7,3), dok je od startera najbolje ocijenjen stoper Igor Vujačić (7,1).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.