open-navfaktor-logo
search
Tuzlanski kanton
Kako su na izborima prošli premijer, ministri i načelnici: Jasmin Imamović i Irfan Halilagić daleko ispred svih
Na izbornim listama u Tuzlanskom kantonu našli su se brojni predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti, poput premijera Irfana Halilagića, brojnih ministara, ali i načelnika gradova i općina.
04.10.2022. u 20:41
get url
text
Jasmin Imamović i Irfan Halilagić
Jasmin Imamović i Irfan Halilagić

Prema preliminarnim i nepotpunim rezultatima Centralne izborne komisije (CIK) BiH, premijer TK Irfan Halilagić na listi Stranke demokratske akcije (SDA) za Skupštinu TK osvojio je 15.018 glasova, a još uvijek svi glasovi nisu prebrojani. Na istoj listi aktuelani ministar unutrašnjih poslova TK Hajrudin Mehanović osvojio je 6.001 glas.

Ministrica za kulturu, sport i mlade TK Ivana MIjatović na listi Demokratske fronte (DF) za Skupštinu TK za sada je osvojila 1.299 glasova, a ministrica zdravstva iz iste stranke, Dajana Čolić, na listi za Parlament FBiH za sada ima 2.250 glasova.

Ministar poljoprivrede TK Emir Begić na listi Socijaldemokrata BiH za Tuzlanski kanton osvojio je 1.463 glasa, dok je aktuelni ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mustafa Šakić na listi iste stranke za Parlamentarnu skupštinu BiH, za sada osvojio 1.764 glasa.

Na listi Stranke za BiH (SBiH) za Skupštinu TK bio je Mirsad Muhamedbegović, aktuelni kantonalni ministar za rad i socijalnu politiku, a za sada je osvojio 1.066 glasova, dok je njegova stranačka kolegica i ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice, Anela Ajšić, na listi za Državni parlament osvojila 1.881 glas.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović za sada je osvojio 18.880 glasova na listi Socijaldemokratske partije (SDP) za Parlamentarnu skupštinu BiH, dok je gradonačelnik Srebrenika na istom nivou osvojio 3.963 glasa na listi Naroda i pravde (NiP). Gradonačelnik Lukavca Edin Delić na listi SD-a za isti nivo vlasti osvojio je, za sada, 4.340 glasova, načelnik Kalesije Sead Džafić na listi SDA za Parlament FBiH osvojio je, za sada, 5.455 glasova, dok je načelnik Čelića Admir Hrustanović na listi za Skupštinu TK kao kandidat SBiH osvojio 2.037 glasova.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.