open-navfaktor-logo
search
Riječ stručnjaka
Kako su Marić, Blažević i Hadžibegić reagirali na izbor Duška Bajevića
Izbor "Princa s Neretve" podržala je i većina nogometnih trenera
21.12.2019. u 19:24
get url
text

Duško Bajević danas je imenovan za selektora A reprezentacije Bosne i Hercegovine, a njegov izbor naišao je na pozitivne reakcije među Bosancima, a posebno Hercegovcima. Izbor "Princa s Neretve" podržala je i većina nogometnih trenera, a sada je na njemu da ukazano povjerenje opravda i obezbijedi učešće na smotri najboljih ekipa Starog kontinenta.

- Vjerujem da će učiniti sve da se BiH plasira na Evropsko prvenstvo. Bajević ima iskustvo, znanje, ima uspjeh. Sve ima. Treba još malo sreće i siguran smo učesnik – kaže legendarni Enver Marić koji dodaje da je čestitao Bajeviću nakon što je imenovan.

Trener svih trenera, Miroslav Ćiro Blažević ističe da se radi o jednom velikom nogometnom imenu.

- Odobravam njegov izbor i mislim da je to najbolje rješenje. Bajević je renomiran trener. On je autoritet, a to sada treba našoj družini. U njegovo znanje niko ne smije sumnjati. On je u Grčkoj pokazao da se radi o vanserijskom stručnjaku. Gotovo sam uvjeren da ćemo se plasirati na Evropsko prvenstvo u ove dvije utakmice - ističe Blažević.

Faruk Hadžibegić, aktuelni selektor Crne Gore i legenda tima sa Koševa, također je složan u ocjeni da je izbor Duška Bajevića u ovom trenutku jedino i najbolje rješenje.

- Bajević dobro poznaje našu ekipu, sve vrijeme je u kontaktu. Ima i veliko iskustvo, pogotovo međunarodno. Ima moju totalnu podršku. Mislim da je dobar džoker kojeg smo izvukli za utakmice baraža. Volio bih kada bi Duško ostao i u Ligi nacija, odnosno do kraja 2020. godine – zaključuje Hadžibegić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.