open-navfaktor-logo
search
Skloni kontranapadima
Kako Škoti vide Sarajevo: Slični Ferencvarošu, opasniji od Rige
Fudbaleri Sarajeva večeras u Zenici (20 sati) igaju duel play-offa Evropske lige sa škotskim gigantom Celticom.
01.10.2020. u 09:17
get url
text

Ove dvije ekipe odmjerile su snage i prošle sezone, ali u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a Celtic je prošao dalje sa ukupnih 5:2.

Oba tima su i ove sezone evropski put počela u pretkolima Lige prvaka, a nakon ispadanja okrenuli su se nastupu u Evropskoj ligi.

- Od timova s kojima se Celtic suočavao ove sezone, Sarajevo je sigurno bolje od Reykjavika, ali ne toliko opasno kao Ferencvaroš, iako igraju vrlo sličan stil i skloni su kontranapadima kao Mađari - piše portal thecelticstar.com. 

Podsjetimo da je Ferencvaroš pobjedom u Glasgowu eliminirao Celtic iz kvalifikacija za Lige prvaka.

VEZANI TEKST - Historijska bitka Sarajeva: Celtic nije nepobjediv!

Celtic je u trećem pretkolu slavio protiv Rige u Latviji minimalnim rezultatom 1:0 zahvaljujući pogotku u 90. minuti.

- Bosanci su skloniji preći na protivničku polovinu nego Riga, iako bismo mogli kazati da je Riga odbrambeno discipliniranija nego Sarajevo, a kao rezultat toga Celtic će vjerovatno imati više prilika - predstavljaju Škoti prvaka BiH.

Isti portal navodi da je za razliku od prošlosezonske utakmice Sarajeva i Celtica na Koševu, škotski klub promijenio formaciju. Lennonovih 4-3-2-1 dobro je funkcioniralo, ali posljednjih sedmica Celtic igra u sistemu 3-5-2, s dobrim učinkom u domaćem prvenstvu, ali još bez testa na evropskom nivou.

Jedna od prednosti Celtica je, smatraju Škoti, što Sarajevo ovu utakmicu ne igra na svom terenu, nego na Bilinonm polju u Zenici.

Što se tiče igrača koje su istaknuli, pored Mersudina Ahmetovića i Matthiasa Fanima, posebno se izdvaja Benjamin Tatar, glavni igač Sarajeva ove sezone koji je prepun samopouzdanja.

- Može igrati kao napadač, a ove godine je djelovao po lijevom i desnom boku - ističe portal thecelticstar.com.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.