open-navfaktor-logo
search
Pregledana 400.000 puta
Kako se Škorina "Sude mi" našla na YouTube snimci koja veliča zločinca Ratka Mladića
Na YouTubeu od aprila 2012. godine stoji video koji veliča ratnog zločinca Ratka Mladića, a muzika koja prati taj video pripada Miroslavu Škori, tačnije firmi Campus.
16.06.2020. u 16:24
get url
text

Riječ je o pjesmi "Sude mi", a sve je to jasno navedeno u opisu videa u kojem stoji da je davatelj licence za YouTube Rebeat Digital GmbH, odnosno Campus d.o.o. Snimka je do danas pregledana gotovo 400 hiljada puta.

Nameće se pitanje je li moguće da je Škoro dao svoja prava na pjesmu u kojoj se promovira Ratko Mladić, te tako ostvario nekakvu zaradu? Sudeći prema pravilima YouTubea i odgovorima koje je Index dobio iz firme Campus, čini se da to nije tako. Isto tako, moguće je da za ovaj spot s Ratkom Mladićem nisu ni znali jer, kako kažu, uz pojam "Sude mi" vezano je više od pola miliona videozapisa.

- Sa sadržajem predmetnog videa se definitivno ne slažemo i tražit ćemo preko službenih kanala njegovo micanje. Nadamo se da vam je jasno kako o uklanjanju pjesme odlučuje YouTube, a ne Campus - kažu iz ove firme. 

Ako se gledaju pregledi Škorine pjesme "Sude mi" na YouTube servisu, onda je vidljivo da je upravo spot s ratnim zločincem Mladićem u prvih pet po pregledima.

Prvi je duet Škore i Marka Perkovića Thompsona pregledan 9,7 miliona puta. Tu je i audio snimka s albuma "Milo moje", s kojeg je i pjesma "Sude mi" s milion pregleda, pa onda i video koji veliča generala Antu Gotovinu s 653 hiljade pregleda. Tu je i Thompsonov "mega remix" iz 2012. godine s 398 hiljada pregleda, a gotovo isto toliko ima i spot s Ratkom Mladićem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.