navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Izolacija i muzika

Kako Neno Murić u izolaciji održava fizičku i pjevačku kondiciju

Izolacija i muzika su dvije riječi kojima svoje dane opisuju pjevači i muzičari širom svijeta i BiH.

Objavljeno: 16.04.2020. u 09:03
get url
text

Neno Murić jedan je od njih, a vlasnik hitova "Stope da ti ljubim", "Baraba mekog srca", "Ukrao sam je", "Na tvojoj strani jastuka", umjesto na fantastičnim klupskim nastupima po kojima je poznat, svoju vjernu publiku tokom trajanja karantina često obraduje izvođenjem neke od pjesama iz vlastitog muzičkog, ali i opusa drugih pjevača.

Također, jednom sedmično organizira i live druženje i razgovor sa fanovima na svojim zvaničnim Facebook i Instagram profilima.

Kako vrijeme već skoro mjesec provodi isključivo u stanu, najveći strah mu je da se ne udeblja i svakodnevno se trudi da zadrži fit liniju. Većina nas kada je više vremena u kući, češće proviruje u frižider, a isti problem ima i Murić.

- Malo sam eksperimentirao u kuhinji i naučio sam čak da pravim perfektne palačinke, što nije dobro za moju liniju. Uprkos svemu trudim se da ostanem aktivan. Sada smo svi stalno u stanovima i bojim se da ne dobijem koji kilogram više, te sam se pokrenuo i počeo sam da džogiram. Tada jedino napuštam moj dom i uglavnom je to ruta u mom naselju, uz obaveznu zaštitnu opremu, masku, rukavice i neizostavnu dezinfekciju i pranje odjeće po povratku kući - kaže Neno Murić.