open-navfaktor-logo
search
Međusobno se časte
Kako "kriminalne organizacije" i "alkoholičari" misle skupa formirati vlast?
Ujedinjena opozicija, kako sebe naziva 11 stranaka okupljenih oko Denisa Bećirovića, počela je pokazivati svoju razjedinjenost i to već u početku izborne kampanje.
05.09.2022. u 20:16
get url
text

Fuad Kasumović prije nekoliko dana Narodni evropski savez kojeg predvodi Nermin Ogrešević nazvao je "kriminalnom organizacijom", a nije dugo trebalo Ogreševiću da odgovori svom koalicionom partneru kazavši da bi se svi zvaničnici trebali testirati na alkohol alaudirajući na Kasumovića.

Našoj stranci se očigledno nije svidio potez načelnika Općine Novo Sarajevo Hasana Tanovića da se pridruži SDP-u, pa su mu poručili da napokon dovrši započete projekte.

VEZANI TEKST - Fuad Kasumović nazvao NES kriminalnom organizacijom, a zajedno podržavaju Bećirovića
 

- Vjerujemo da su i SDP i načelnik Tanović opredijeljeni da napokon završimo projekte oko kojih smo se dogovorili i koji su od javnog interesa za sve građane Novog Sarajeva, te smatramo da je to jedina stvar na koju se u ovom trenutku svi moramo fokusirati, mnogo važnija od pripadanja jednoj ili drugoj političkoj stranci - kazao je Faris Šehović, predsjednik OO Naša stranka Novo Sarajevo.

Rivalitet i netrpeljivost među 11 stranaka koje su se okupile oko Bećirovića počinje izlaziti na vidjelo.

Uprkos njihovim stalnim ponavljanjima da je koalicija čvrsta i nikad jedinstvenija, predstave koje često serviraju javnosti i ne govore baš tako, a najsvježiji primjer su upravo sukob Ogreševića i Kasumovića, te poruke Naše stranke upućene Hasanu Tanoviću.

VEZANI TEKST - "Trojka" se međusobno časti: Ćudić udarila po SDP-u i NiP-u, Stevanović za Konakovićeve stavove kaže da nisu daleko od fašizma
 

Sukobi unutar "Trojke", odnosno stranaka koje predvode ovu koaliciju (NiP, SDP i Naša stranka) odavno su već poznati, a i poprilično česti. Sukobljavala se "Trojka" u vezi s Izbornim zakonom, LQBT protestima, prilikom izbora gradonačelnika Sarajeva, a u Općini Centar došlo je i do pucanja koalicije, itd...

Svi gore nabrojani stali su rame uz rame za Denisa Bećirovića, a "ujedinjenja opozicija" najavila je i zajedničko formiranje vlasti nakon izbora na državnom i federalnom nivou. Da li će "ideja Mirsada Kukića" o ujedinjenu 11 stranaka ujedinjena dočekati izbore, ostaje da se vidi, a posebno bi bilo interesantno vidjeti kako bi "kriminalne organizacije" i "alkoholičari" skupa formirali vlast.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.