open-navfaktor-logo
search
Neko je obmanjivao...
Kako je za 20 dana "nestalo" devet km ceste i da li je Vlada KS "popravljala" ili "gradila"?
Kako je za 20 dana "nestalo" devet kilometara ceste? I kako je "novoizgrađena cesta" odjednom postala "popravljena brza cesta"?! Šta je Vlada po pitanju cestogradnje uopće uradila?
01.01.2020. u 16:11
get url
text

Vlada Kantona Sarajevo početkom mjeseca decembra pohvalila se i izdvojila svojih "20 dostignuća u ovoj godini".  Jedna od stavki odnosila se na cestogradnju i rekonstrukciju cesta u Kantonu Sarajevo. 

Tako je Vlada na svojoj zvaničnoj web stranici 5. decembra 2019. godine navela: 

- Asfaltirali saobraćajnice - Popravili 15.760 metara i izgradili 29 kilometara nove ceste.

Izgraditi 29 kilometara nove ceste u godini dana veliki je građevinski poduhvat za naše prilike. Osim nekoliko drugih "dostignuća" kojima se Vlada pohvalila, ovo je bilo, najblaže rečeno, vrlo upitno.

Na pitanje Faktora u Vladi, ali i u drugim kantonalnim institucijama i direkcijama, gdje je tih 29 kilometara novoizgrađene ceste, niko nije znao dati precizan odgovor ili su pojedini komentirali uz dozu sarkazma. 

Dvadeset dana kasnije, tačnije 24. decembra, kantonalni premijer Edin Forto snimio je video o Vladinim "dostignućima".  Trudio se u što kraćem roku pobrojati sve sa čime se Vlada može pohvaliti u 2019. godini. Međutim, kod pitanje cestogradnje, ponovo konfuzan odgovor. Dok je Vlada 5. decembra tvrdila da su izgradili 29 kilometara nove ceste, ovog puta premijer Forto je kazao: "Popravili smo 15 kilometara saobraćajnica i 20 kilometara brze ceste". 

Kako je za 20 dana "nestalo" devet kilometara ceste? I kako je "novoizgrađena cesta" odjednom postala "popravljena brza cesta"?! Šta je Vlada po pitanju cestogradnje uopće uradila? Sudeći po onome što su Vlada i premijer iznosili javno, i oni su se sami "spetljali" u vlastitim tvrdnjama koje očito nemaju pokriće u stvarnosti. 

VEZANI TEKST - Vlada KS se pohvalila: Tvrde da su izgradili 29 kilometara nove ceste, tu je još 19 "dostignuća"

 

Vlada KS i premijer Forto o cestogradnji

Kako je za 20 dana "nestalo" devet kilometara ceste? I kako je "novoizgrađena cesta" odjednom postala "popravljena brza cesta"?

Posted by Faktor.ba on Wednesday, January 1, 2020
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.