open-navfaktor-logo
search
Transfer
Kako je supruga šefa mostarskog SDP-a Zalihića iz ministarstava u Vladi KS prešla u Vladu HNK?
Supruga Armana Zalihića, gradskog vijećnika u Mostaru i predsjednika mostarskog SDP-a, Adna Hanić-Zalihić zaposlena je u Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona.
17.02.2022. u 12:23
get url
text

Ovu informaciju potvrdili su nam iz Vlade HNK. 

Hanić-Zalihić u Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne zaštite HNK radi od 19. januara ove godine.

Prije prelaska u Ministarstvo zdrastva, rada i socijalne zaštite HNK, Adna Hanić-Zalihić bila je uposlenica Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, gdje je obnašala funkciju stručnog saradnika za pravne poslove, a tu je formalno zaposlena u maju 2020. godine. Barem tako je navedeno u registru uposlenih u kantonalnim institucijama u Sarajevu. U to vrijeme na čelu Ministarstva rada u KS bila je SBB-ova Jasna Agić, koja je dva mjeseca ranije preuzela rukovođenje Ministarstvom od SDP-ovog Malika Garibije. 

U Ministarstvu u Hercegovačko-neretvanskom kantonu Hanić-Zalihić uposlena je na radno mjesto "višeg stručnog saradnika za područje rada s osobama s invaliditetom, nemoćnim i starijim osobama, humanitarni rad i volonterstvo."

Iz Vlade HNK nisu nam obrazložili po kojoj proceduri je uposlena Hanić-Zalihić, tačnije kako je iz Vlade Kantona Sarajevo došla u Vladu Hercegovačko-neretvanskog kantona, a na njihovoj zvaničnoj web stranici nije objavljen nijedan javni poziv za zapošljavanje.

Na čelu ministarstva u HNK u kojem je uposlena supruga gradskog vijećnika Mostara Armana Zalihića, nalazi se HDZ-ov Goran Opsenica.

Vlada na čelu sa premijerom Nevenkom Hercegom (HDZ) dala je 20. decembra saglasnost na ovo zapošljavanje. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.