open-navfaktor-logo
search
Priprema za ulogu
Kako je Scarlett Johansson dovela liniju do savršenstva
Njen trener je osmislio poseban režim prehrane kao i vježbe kako bi Scarlett bila u najboljoj formi. Eric je trener i glumačkim imenima poput Ryana Goslinga i Sebastiana Stana
08.05.2019. u 08:48
get url
text

Za posljednji nastavak filma, glumica Scarlett Johansson je morala trenirati mnogo više nego obično kako bi zabljesnula u kostimu crne udovice.

Njen trener je osmislio poseban režim prehrane kao i vježbe kako bi Scarlett bila u najboljoj formi. Eric je trener i glumačkim imenima poput Ryana Goslinga i Sebastiana Stana. 

Kako trener kaže, glumica uvijek daje sve od sebe pa čak i preko svojih granica.

- Njeni treninzi su trajali između 45 minuta i sat vremena, četiri do pet puta sedmično s početkom u 6 sati ujutro. Cijeli postupak smo tretirali kao kad se sportista priprema za takmičenje. Treninzi su uglavnom uključivali takozvani integrirani temeljni trening snage koji je bio kombinacija plyometrica, joge, olimpijskog dizanja tegova, kettlebella i gimnastike. Neke od vježbi koje je Scarlett radila bile su i bacanje medicinki, mrtvo dizanje, marinci te ruski swing. Iako mnogi rade grimase dok izvode vježbe, trener kaže da to kod glumice nije slučaj te da voli isprobavati nove i teške stvari. Osim treninga, bilo je potrebno raditi i na umu glumice te korigirati njezinu prehranu pa joj je napravljen poseban režim - kazao je trening.

Prehrana glumice se sastojala od kombinacije visokih ugljikohidrata i niske potrošnje masti te niskih ugljikohidrata i veće količine masti dok zadržava unos proteina. Također se držala i 12 satnog posta, koji je u nekim trenucima trajao od 14 do 15 sati, ovisno o rasporedu snimanja. To znači da je za vrijeme unosa niskih ugljikohidrata konzumirala 115 grama proteina, 75 grama ugljikohidrata i 50 grama masti, a za vrijeme unosa visokih ugljikohidrata - 105 grama proteina, 125 grama ugljikohidrata te 35 grama masti. 

Scarlett se svakodnevno drži veganske prehrane koja uključuje zobenu kašu, svježe voće i povrće, žitarice, salate, zdrave bjelančevine te nekoliko manjih dnevnih obroka. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Avengers training to defeat Thanos Who is more prepared?

A post shared by Cinema & Séries (@cineetv) on

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.