Pokajanje

Kako je Ronaldo smirio tenzije nakon što je "pobjegao" sa Juventusovog stadiona

Objavljeno: 13.11.2019. u 09:08

Portugalac je proteklog vikenda u derbiju protiv Milana zamijenjen u 55. minuti, a u 87. minuti napustio je stadion

Cristiano Ronaldo

FOTO: TWITTER

Tenzije u Juventusu zbog "slučaja" Cristiano Ronaldo polakao se smiruju.

Portugalac je proteklog vikenda u derbiju protiv Milana zamijenjen u 55. minuti, a u 87. minuti napustio je stadion. Njegov potez nije naišao na odobravanje čelnika Juventusa, kao ni italijanske javnosti, koja je posebno kritikovala agresivno ponašanje jedne od najvećih fudbalskih zvijezda današnjice prilikom izmjene.

Ipak, strasti su se smirile, a tome je doprinio i sam Ronaldo, koji je u ponedjeljak nazvao kapitena Giorgija Chiellinija i objasnio šta se događalo. Ronaldo se izvinio kapitenu i rekao kako se osjećao frustrirano, te da nije bio 100 posto spreman za utakmicu.

Portugalac je najavio da će se nakon povratka s reprezentativne pauze izviniti i ostalim saigračima. O tom je sinoć govorio i trener Maurizio Sarri.

- Nemam problem s tim što je Ronaldo dva puta pokazao da mu smeta što je zamijenjen, a ako je otišao kući prije nego što je utakmica završila, to neka rješava sa saigračima, u svlačionici - poručio je Sarri.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije