open-navfaktor-logo
search
Nije progovarao sedmicama
Kako je Konaković zahvaljujući Izetbegoviću saznao za vakcinisanje u Zetri
Sedmicama je u medijima i općenito u javnosti prisutna priča o vakcinisanju širom Bosne i Hercegovine, a naročito u sarajevskoj dvorani Zetra.
26.05.2021. u 16:11
get url
text

VEZANI TEKST - Bakir Izetbegović jutros čekao u redu, dobio vakcinu protiv COVID-19 u Zetri

Nakon brojnih pritužbi građana u Kantonu Sarajevo, od toga da se ulazi mimo reda, da se ljudi uvode na stražnji ulaz kako bi primili vakcinu, da se vakcine iznose iz Zetre i daju onima koji nisu pozvani za vakcinisanje, Elmedin Konaković, zastupnik u Skupštini KS i šef stranke Narod i pravda, nije se oglašavao. 

Nije bilo Facebook statusa, nije bilo pridika ministru Harisu Vraniću kako mu je organizacija vakcinisanja u Zetri zakazala... Konaković se i inače ušuti svaki put kada mu tema ne odgovara. U slučaju da je reagirao na brojna svjedočenja građana o nepravilnostima, priznao bi da su iz "Trojke", odnosno Vranić i njegov tim, zakazali. Šutio je Konaković sve do momenta vakcinacije Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA, jutros u Zetri. Dakle, njegova omiljena tema: Bakir Izetbegović i SDA. 

- Pokušavamo ući u trag osobama koje nude VIP ulaz za vakcinisanje. Ako moze mala pomoć Bakir Izetbegović, ko je nudio VIP - napisao je Konaković na Twitteru. 

VEZANI TEKST - Politički opus Elmedina Konakovića u 30 sekundi

Naime, Izetbegović je jutros izjavio: 

- Čekao sam u redu sa građanima zato što je red stati u red. Naravno, postojala je mogućnost VIP ulaza, ali red je sa ljudima pričekati. Pozvan sam jučer, pozitivno me iznenadilo, nisam znao da će to ići tako brzo, da ću tako brzo doći na red.

Nakon toga Konaković se naprasno zainteresirao za VIP ulaze u Zetri, pa i vakcinaciju općenito. Sva sreća da je tako, inače ni riječ ne bi progovorio, a nije da nije bilo razloga. Građani su o svojevrsnim VIP tretmanima pojedinaca svjedočili danima. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.