open-navfaktor-logo
search
Novi izazov
Kako je Edin Džeko postao najozbiljniji kandidat za devetku Juventusa
Juventus i novi trener Andrea Pirlo traže napadača za sljedeću sezonu, a u prvom redu je Edin Džeko.
22.08.2020. u 12:28
get url
text

VEZANI TEKST - Dijamantov menadžer zagonetno govorio o transferu Edina Džeke u Juventus

Kako piše Corriere dello Sport, u ovom trenutku Dijamant je postao najozbiljniji kandidat za devetku Stare dame i to nakon što je sportski direktor Fabio Paratici, naišao na velike poteškoće u pregovorima sa Raulom Jimenezom .

Također, isti izvor navodi kako je Džekina "kandidatura" ojačala nakon što je Pirlo sjeo na klupu Juventusa.

Silvano Martina, Džekin menadžer za Italiju, prekinuo je odmor i otišao u Milan kako bi razgovarao sa direktorom Juventusa.

- Za sada će i dalje nositi dres Rome, a onda ćemo vidjeti. Nije tajna da Juve i Inter žele Edina - rekao je Martina italijanskim medijima.

U međuvremenu, Džeko uživa u posljednjih nekoliko dana odmora, a zatim sljedeće sedmice će upoznati Guida Fiengu (novi izvršni direktor Rome), te nastaviti s treninzima.

- Bosanski napadač visoko je cijenjen i kao profesionalac i kao fudbaler. Roma će ga staviti u položaj da sam odluči, ali su Rimljani već krenuli prema alternativi, a to bi mogao biti Milik. Poljak traži pet miliona eura po sezoni i petogodišnji ugovor - piše Corriere dello Sport.

U međuvremenu, Džeko će razmisliti o svemu. Juve ga želi, pa će morati procijeniti izglede novog kluba. Bh. golgeter smatra da je Rim prekrasno mjesto za život, ali s druge strane na profesionalnoj razini postoje još uvijek motiv. Džeko želi osvajati trofeje kao u Njemačkoj i Engleskoj.

S druge strane Dijamant je važan Romi, a ukoliko ovog ljeta napusti Olimpico postat će četvrti kapiten kojeg je Vučica izgubila, nakon Tottija, Florenzija i De Rossija .

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.