open-navfaktor-logo
search
Molitve za najmilije
Kako je blagdan Svih svetih obilježen u Sarajevu
Svetkovina Svih svetih je dan kojim Crkva daje spomen svim onim ljudima koji su za života nastojali živjeti ideal koji je ostavio Isus Krist i koji su na taj način stekli Kraljevstvo Božje
01.11.2019. u 20:32
get url
text
Sarajevo, svi sveti

Danas je blagdan Svih svetih, dan kojim Katolička Crkva slavi sve svece, kako one koji su već kanonizirani, tako i one koji to još nisu.

Svetkovina Svih svetih je dan kojim Crkva daje spomen svim onim ljudima koji su za života nastojali živjeti ideal koji je ostavio Isus Krist i koji su na taj način stekli Kraljevstvo Božje. Ovdje se posebno sjećamo svih onih anonimnih svetaca čije su zasluge ostale skrivene očima drugih ljudi, ali su velike pred Bogom.

{$galerijaFotografija}

Katolici, nakon blagdana Svih svetih obilježavaju i Dušni dan ili Spomen svih vjernih mrtvih koji se slavi svake godine 2. novembra, kada se sjećaju svih svojih pokojnika.

Uz ovaj blagdan, kao i za blagdan Svih svetih, običaj je obilazak groblja i paljenje svijeća za pokojne. Tog dana katolici se mole za duše svojih pokojnika, za njih pale svijeće na grobovima i prisustvuju svetoj misi.

Tako je danas bilo i na sarajevskim grobljima, gdje su brojni građani i građanke došli odati počast svojim najmilijim.

 

Sarajevo, svi sveti 1.11.2019
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.