open-navfaktor-logo
search
Veliki interes
Kako i kada navijači BiH mogu do ulaznica za EURO 2020?
UEFA je zaprimila ukupno 19,3 miliona zahtjeva za prodaju ulaznica navijačima iz 20 zemalja koje su kroz kvalifikacije izborile mjesto EP
19.12.2019. u 12:41
get url
text

Završena je prodaja ulaznica za Evropsko prvenstvo 2020. godine čije će se utakmice igrati sljedećeg ljeta širom kontinenta. Preciznije rečeno, okončan je proces apliciranja za ukupno tri miliona ulaznica za mečeve EP, od kojih će 82% posto pripasti navijačima, dok će preostali dio dobiti sponzori.

UEFA je zaprimila ukupno 19,3 miliona zahtjeva za prodaju ulaznica navijačima iz 20 zemalja čije su selekcije kroz kvalifikacije izborile mjesto na smotri najboljih timova Starog kontinenta. Svi splikanti koji se prijave za ulaznice bit će obaviješteni o ishodu izvlačenja najkasnije do kraja januara 2020. godine.

Za razliku od navijača zemalja koje su se plasirali na EURO, fanovi četiri reprezentacije pobjednika play-offa Lige nacija, odnosno baraža za EURO 2020, među kojima je potencijalno i Bosna i Hercegovina, za karte će se moći prijaviti tek nakon 31. marta sljedeće godine. Tada će biti poznata i posljednja četiri učesnika za EP, a nadati se da će se tamo po prvi put u svojoj historiji nači i selekcija naše zemlje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.