open-navfaktor-logo
search
Predsjednik FSBiH
Kako će izgledati povratak navijača na tribine: Elvedin Begić najavio uvođenje termalnih kamera
Elvedin Begić, predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, kazao je da se krovna kuća bh. fudbala bavila načinima kako da pomogne klubovima u stvaranju uvjeta za zaštitu igrača i drugih učesnika bez obzira na to kada se prvenstvo i takmičenja u BiH nastave.
22.04.2020. u 16:02
get url
text

- Iznašli smo sredstva da pomognemo klubovima u prvoj fazi, a to je da napravimo na stadionima dezifekcione sobe i tunele, da nabavimo opremu, u smislu rukavica, maski, odijela i da dezinfikujemo prostorije - rekao je Begić u razgovoru za N1, dodavši:

- U drugoj fazi se bavimo nabavkom uređaja za mjerenje temperature, bezkontaktno, a razmišljamo da uvedemo termalne kamere u fazi kada bi i gledaoci mogli prisustvovati utakmicama - kazao je Begić.

Prvi čovjek bh. fudbala poručio je da je trenutno najvažnija zaštita igrača i sportskih radnika.

- Ne smijemo dozvoliti da napravimo grešku. Donosili smo dobre odluke, na vrijeme smo ih donijeli, 14. marta smo prekinuli prvenstvo. Nijedno žarište nije proizvedeno na sportskom događaju. Nemamo žarišta u klubovima, među sportskim radnicima - istakao je Begić za N1, naglasivši da će FSBiH poštovati preporuke FIFA i UEFA.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.