open-navfaktor-logo
search
Najbolji trećeplasirani
Kako bh. kadeti mogu do Elitnog kruga kvalifikacija za EP?
Bh. kadeti imaju samo jedan bod na tabeli najboljih trećeplasiranih, jer su remizirali sa Islandom i poraženi od Ukrajine, a imaju gol razliku 3:4
17.10.2018. u 09:51
get url
text
Kadetska fudbalska reprezentacija BiH
Kadetska fudbalska reprezentacija BiH

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je jučer u Doboju kod Kaknja od Ukrajine sa 3:2. Izabranici Zorana Erbeza tako su takmičenje završili na trećem mjestu sa četiri osvojena boda, i to iza Ukrajine i Islanda.

Iako su prva dva tima osigurala plasmana u Elitni krug kvalifikacija, šanse da se tamo nađu i naši kadeti i dalje postoje. Naime, i tri najbolje trećeplasirane selekcije prve runde kvalifikacija plasirat će se u Elitni krug kvalifikacija.

Tabele najboljih trećeplasiranih formirana je na osnovu rezultata sa timova iz grupe koji su kvalifikacije završili na prva dva mjesta u grupi.

Bh. kadeti imaju samo jedan bod na tabeli najboljih trećeplasiranih, jer su remizirali sa Islandom i poraženi od Ukrajine, a imaju gol razliku 3:4.

S obzirom da je takmičenje u prvoj rundi kvalifikacija okončano tek u tri kvalifikacione grupe, selekciji Zorana Erbeza neophodno je u sedam od devet preostalih grupa trećeplasirani timovi budu lošiji od našeg.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.