open-navfaktor-logo
search
Podrška kapitenu
Kakav je status Dijamanta: Oglasila se Roma o eventualnoj prodaji Edina Džeke
Roma nema namjeru prodati Edina Džeku, poručili su iz rimskog kluba, nakon što se pojavila informacija da bi Dijamant mogao napustiti Vučicu.
22.04.2020. u 14:55
get url
text

Italijanski mediji pisali su o tome da će uslijediti revizija ugovora, umanjivanje plaća prvotimacima, naročito onih koji najviše zarađuju. Kako piše Gazzetta dello Sport, na dnevni red bi trebao doći i ugovor Edina Džeke.

VEZANI TEKST - Roma revidira Džekin ugovor: Još jedno rezanje plaće

Kapiten Zmajeva do 2022. godine, po sezoni, s bonusima može zaraditi sedam miliona eura neto. Prema Gazzetti, opcija je da se bh. golgeter odrekne 15 posto plaće, a ukoliko pristane na takvo nešto, kao nagradu bi dobio dodatnih 12 mjeseci ugovora.

Odmah su počela i nagađanja da bi Džeko mogao napustiti rimski klub. Ipak, Roma je kategorički demantovala špekulacije kako bi mogla prodati Džeku na kraju sezone.

- AS Roma je izuzetno zadovoljan kako Edin obavlja ulogu kapitena, posebno u ovako osjetljivom trenutku . Ne postoji strategija koja bi promijenila njegovu budućnost u Rimu, niti klub razmišlja o reviziji ugovora sa igračem. Vijest o produženjima ugovora, koju su prethodnih dana objavile neki mediji, potpuno su bez temelja - saopćeno je iz Rome za Ansu, a prenosi Football-Italia.

Džeko je ove sezone u Serie A odigrao 25 utakmica i postigao 12 golova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.