open-navfaktor-logo
search
Učešće šest ekipa
Kakanj domaćin Međunarodnog memorijalnog malonogometnog turnira "Alija Izetbegović"
U kakanjskoj sportskoj dvorani danas je upriličena press konferencija na kojoj je zvanično najavljeno održavanje Međunarodnog memorijalnog malonogometnog turnira "Alija Izetbegović" u Kaknju.
25.09.2020. u 20:03
get url
text

Turnir će se igrati u petak 2. oktobra u Sportskoj dvorani Kakanj, a učešće će uzeti šest ekipa, među kojima će biti i jedna ekipa iz Kaknja.

U 9.30 sati bit će upriličeno polaganje cvijeća na Spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godina u Gradskom spomen-parku u Kaknju. U 10.00 sati počinje revijalna utakmica, dok je svečano otvaranje turnira zakazano za 10.30 sati. Zvanične utakmice počinju u 11.00 sati. Finalna utakmica je planirana u 18.00 sati nakon čega će biti upriličena dodjela nagrada.

Turnir će otvoriti predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Na današnjoj pressici su govorili načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo, te predstavnici Saveza demobilisanih boraca FBiH i Saveza demobilisanih boraca ZDK.

- Čast nam je biti domaćin ovog turnira. U Kaknju na poseban, emotivan način živi uspomena na Aliju Izetbegovića, prvog predsjednika nezavisne i suverene Republike Bosne i Hercegovine. Potrudit ćemo se maksimalno da organizacija turnira bude besprijekorna i da se svi zajedno na dostojanstven način sjetimo Alije Izetbegovića, njegovog djela i borbe za slobodu i opstanak države Bosne i Hercegovine - rekao je načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo.

Na turniru će nastupiti ekipe: Grupa A - Malonogometni klub "Bošnjaci" Hrvatska, Malonogometni klub "Golubovi mira" Sarajevo, Malonogometni klub "Ilmija" BiH, Grupa B - domaćin Kakanj, Malonogometni klub "Bubamara" Cazin i Malonogometni klub "Klanac" Brčko Distrikt BiH.

U cilju kvalitetne organizacije ovog velikog sportskog događaja koji se ove godine održava u Kaknju, snage su udružili Savez demobilisanih boraca FBiH, Savez demobilisanih boraca ZDK i Ministarstvo za boračka pitanja ZDK i Općina Kakanj.

Nakon Mostara, Gradačca, Lukavca, Banovića, Cazina, Vogošće, Goražda i drugih gradova, ove godine Kaknju je pripala čast da bude domaćin turnira.

Turnir će biti odigran bez prisustva publike i uz strogo poštivanje svih naloženih mjera zaštite od širenja koronavirusa.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.