open-navfaktor-logo
search
Legendarni Brazilac
Kaka: Pirlo će biti jedinstven i kao trener
Bivši brazilski fudbaler Kaka vjeruje da će Andrea Pirlo biti uspješan na klupi te da će biti biti jedinstven i kao trener, prenosi Anadolu Agency (AA).
14.10.2020. u 17:16
get url
text

Nekadašnja velika zvijezda svjetskog fudbala s Pirlom je igrala u Milanu, a priznao je da nije očekivao da će njegov stariji bivši saigrač tako brzo dobiti vrhunski posao.

- Zabavno je. Uživam kada vidim da moji bivši saigrači vode sjajne timove. Činilo se da je Pirlu suđeno da preuzme omladinski tim i gradi svoj put, ali on je već stigao na vrhunski nivo - istakao je Kaka za italijanske medije.

Brazilac je kazao da je Pirlo u prednosti, jer je kao igrač sarađivao sa sjajnim trenerima, poput Carla Ancelottija, Massimiliana Allegrija i Antonija Contea. Međutim, smatra da će nekadašnji reprezentativac Italije biti jedinstven kao trener, baš kao što je bio i kao igrač.

- Pirlo poznaje fudbal. Biće lijepo pratiti ga. Imao je sreću da sarađuje i uči od mnogih sjajnih trenera. Ancelotti, Allegri, Cont... Na kraju, mislim da će Pirlo biti jedinstven, čak i kao trener - rekao je čovjek koji je za Brazil odigrao 92 utakmice i postigao 29 golova.

Kaka je tokom karijere, koju je okončao 2017. godine u Orlando Cityju, igrao za Sao Paulo, Milan i Real Madrid. S Brazilom je 2002. godine bio svjetski šampion.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.