open-navfaktor-logo
search
Sporazum
Kaje se i tvrdi da neće više: Banjalučanin priznao šverc droge i pristao na četiri godine zatvora
Banjalučanin Boban Кantar (29) optužen za nedozvoljenu proizvodnju i promet droga, sklopio je sa banjalučkim tužilaštvom sporazum o priznanju krivice i pristao na četiri godine zatvora.
24.02.2021. u 15:36
get url
text

Kantar je bio obuhvaćen u akciji "Alfa 2" u septembru prošle godine, a tada je već bio u pritvoru.

U akciji su tada uhapšeni Ostoja Kutić, Marko Antonić i Nikola Koprena, a koji su u međuvremenu optuženi za nedozvoljenu proizvodnju i promet droga, kao i Miroslav Kalabić koji je u bjekstvu.

U pretresima tokom akcije "Alfa 2" je pronađeno i oduzeto oko 1,120 kg marihuane, oko 100 komada tableta ekstazi, određena količina kokaina, nekoliko vaga za precizno mjerenje, mrvilice za drogu, mobilni telefoni kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Sporazum koji je Kantar sklopio sa tužilaštvom, danas je prihvatilo vijeće Okružnog suda Banja Luka, a izricanje presude zakazano je za 26. februar.

Кantar je istakao da se kaje za sve što je uradio i da više neće činiti krivična djela. Zamolio je sud da ga nakon izricanja presude pusti iz pritvora, a odredi neku drugu mjeru bezbjendosti, kako bi mogao da neko vrijeme provede sa dvoje maloljetne djece prije odlaska u zatvor.

Isto je od suda zatražila i njegov branilac, advokat Jadranka Ivanović.

Zanimljivo je da je u toku istrage u sklopu operativne akcije kodnog naziva „Alfa 2" policija prošle godine uhapsila i Tinu Kantar, suprugu Bobana Kantara, zbog sumnje da je počinila krivično djelo povreda tajnosti postupka.

Policajci su tada došli do saznanja da je ona na društvenim mrežama objavila fotografiju kompletne izjave svjedoka koji je saslušan u istražnom postupku.

Ona je neposredno nakon akcije, za neke banjalučke medije, izjavila kako njen suprug nije vođa kriminalne grupe, da nema nikakve veze sa uhapšenima u "Alfa 2", osim nekih "porodičnih veza".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.