open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Kairat trijumfovao na Pecari: Eseola kaznio promašaje Širokobriježana
U nastavku su se redale prilike pred golom Kairata. Imao je Široki svoje prilike preko Bagarića, Kvesića, Vukoje i Matića, no rezultat se nije mijenjao
11.07.2019. u 22:55
get url
text

Fudbaleri Širokog Brijega poraženi su od Kairat Almatyja s 2:1 u prvom susretu prvog pretkola Evropske lige.

Gosti iz Kazahstana poveli su pogotkom Aderinsole Eseole u 29. minuti utakmice. Vodeći pogodak nije mnogo omeo ekipu Goce Seloskog jer je Ivan Enin samo pet minuta nakon vodećeg gola Kairata lijepim udarcem pogodio mrežu protivnika.

Rezultatom 1:1 otišlo se na poluvrijeme, a u nastavku je prilika bilo na obje strane, no bh. predstavnik imao zrelije prilike, koje nažalost nije uspio pretvoriti u još jedan gol.

{$galerijaFotografija}

Gostujući tim je poslije 13 minuta igre u drugom poluvremenu ponovo stigao do prednosti. Gužvu u petercu domaće ekipe i nešto reakciju odbrane Širokobriježana na pravi način je iskoristio Eseola i po drugi put večeras upisao se u strijelce.

U nastavku su se redale prilike pred golom Kairata. Imao je Široki šanse preko Bagarića, Kvesića, Vukoje, Matića i Jurilja, no rezultat se nije mijenjao pa će klubu s Pecare u revanšu koji se igra za sedam dana trebati pobjeda od 2:0 kako bi se plasirao u 2. pretkolo Evropske lige.

Široki Brijeg - Kairat Almaty 1:2 11.07.2019.
1 od 13
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.