U zatvorenom prostoru dozvoljeno je maksimalno 30 osoba, a prema izvještaju i radu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS, gotovo svi ugostitelji su se pridržavali propisanih mjera.

- Tokom proteklog vikenda sanitarni inspektori KUIP-a su u KS izvršili 14 inspekcijskih nadzora na okolnosti poštivanja važećih higijensko-epidemioloških mjera. U provedenim nadzorima su u tri slučaja djelovali korektivnim mjerama-rješenjima o otklanjanju utvrđenih nedostataka, od čega su dva izdata trgovinama, a jedno ugostiteljskom objektu – rekli su nam Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS.

Podsjetimo, od početka 2021. godine kantonalni sanitarni i sanitarni inspektori po ovlaštenju na području KS su izvršili 4.709 inspekcijskih kontrola, u kojima su, samo radi utvrđenih nepravilnosti koje se odnose na nepoštivanje federalnih naredbi i zaključaka Vlade KS u vezi sa sprečavanjem širenja Covid-infekcije, izdali 1.321 rješenje sa korektivnim mjerama, te 362 prekršajna naloga čiji je novčani iznos 635.696 KM.