open-navfaktor-logo
search
Promjene kod Tuzlaka
Kadić novi trener, Suhonjić kapiten Slobode
Direktor Slobode Mirza  Bulić na konferenciji za medije je predstavio novitete u timu Slobode objašnjavajući kako novi trener Davor Kadić najbolje poznaje ekipu
06.01.2020. u 18:30
get url
text

Rukometni klub Sloboda danas je predstavio novog trenera Davora Kadića i novog kapitena ekipe Emira Suhonjića. Tuzlaci su se nedavno rastali sa Nedžadom Mašićem, samo tri dana prije prozivke i početka priprema za nastavak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Direktor Slobode Mirza  Bulić na konferenciji za medije je predstavio novitete u timu Slobode objašnjavajući kako novi trener Davor Kadić najbolje poznaje ekipu iznutra, kao i ostale igrače u Premijer ligi BiH što će biti velika prednost u taktičkom planu.

- Pored promjene trenera, odlučili smo i da novi kapiten bude Emir Suhonjić, koji će ujedno biti i novi trener u Školi rukometa Sloboda. Sa ovim potezom želimo dati priliku kako svojim mladim trenerima, tako i mladim igračima koji bi trebali da budu oslonac ekipe u budućnosti. Ne odustajemo od naših planova koje smo zacrtali na početku sezone, a to je izlazak u Evropu, cilj nam je plasman u final four Kupa Bosne i Hercegovine i što bolji plasman u Premijer ligi BiH - naglašava Bulić.

Davor Kadić, novi trener i igrač Slobode vjeruje da nije pogriješio kada je prihvatio novu funkciju u timu.

- Svakako da je iza mene jedna teška odluka, ali svjestan sam da je taj trenutak morao doći. Ovo je za mene novi izazov, u kojem ću dati sve od sebe da Slobodi ponudim ono najbolje. Mislim da sa određenim korekcijama u timu, kojih će itekako biti, Sloboda može ići samo uzlaznom putanjom. Naravno za sve će trebati određeno vrijeme, jer pred nama je jako puno posla - ističe Kadić.

Novi kapiten Emir Suhonjić poželio je novom treneru Kadiću sve najbolje u novoj ulozi.

- Drago mi je da je naš dosadašnji kapiten odlučio da preuzme tim. Želio bih da nastavimo sa još većim uspjesima i da probamo ostvariti što bolji uspjeh na dva fronta, odnosno u Kupu i Premijer ligi. Što se tiče moje promocije u kapitena veoma sam počastvovan što ću biti kapiten kluba sa dugogodišnjom tradicijom. Također, posebno mi je drago što sam dobio priliku da treniram buduće prvotimce Slobode - rekao je na konferenciji za medije Suhonjić.

Potpredsjednik UO Damir Bećirović je istaknuo da će se u budućnosti oslanjati na  domaće snage i zbog toga između ostalog je došlo i do promjene trenera.

- Vrlo bitan je i razvoj naših igrača kroz Slobodu 2, a tu smo uočili određene probleme koji nisu riješeni i nakon ponovljenih zahtjeva Uprave kluba. Cilj nam je naravno što bolji plasman u Premijer ligi i prolazak u završnicu Kupa BiH. Smatram da ćemo odabirom Davora za trenera imati vise šansi za ostvarivanje ovih ciljeva jer sigurno je da niko ne poznaje ovu ekipu poput Davora - završio je Bećirović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.