open-navfaktor-logo
search
Prijateljski meč
Kadić na klupi Slobode debitovao pobjedom protiv Spačve
Rukometaši tuzlanske Slobode večeras su u Vinkovcima pobijedili domaću Spačvu, člana Prve hrvatske rukometne lige, rezultatom 28:27
15.01.2020. u 22:34
get url
text

U prvoj kontrolnoj utakmici od početka priprema za nastavak sezone, rukometaši tuzlanske Slobode večeras su u Vinkovcima pobijedili domaću Spačvu, člana Prve hrvatske rukometne lige, rezultatom 28:27 (14:12).

Tuzlaci su vodili od početka do kraja, s tim što je u prvom poluvremenu zabilježeno sedam izjednačenja, ali su gosti ovaj dio utakmice, ipak, riješili u svoju korist sa 14:12.

U nastavku su gosti povećali prednost na 18:13, a unatoč tome što je Spačva pred kraj utakmice smanjila vodstvo Slobode na svega 24:23, do preokreta nije došlo. Gosti su sa četiri pogotka osigurali minimalnu, ali zasluženu pobjedu.

Najefikasniji u timu Spačve bili su Raguž sa sedam i Jurić sa pet golova, a u Slobodi Ilić sa sedam, Skopljak sa šest, te Suhonjić i Đulić sa po četiri gola.

Ovo je, ujedno, bio debi na klupi Slobode trenera Davora Kadića, koji privodi kraju svoju igračku, a počinje trenersku karijeru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.