open-navfaktor-logo
search
Borba za EP
Kadeti BiH izgubili od Švicarske, ali još mogu u Elitnu kvalifikacionu rundu
Kadetski reprezentativci Bosne i Hercegovine poraženi su u Helsinkiju sa 0:1 od Švicarske u susretu 3. kola grupe 7, prve runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022.
13.10.2021. u 17:32
get url
text

Švicarci do prednosti dolaze već u 3. minuti. Kevin Krasniqi prolazi po lijevoj strani i šalje loptu u kazneni prostor bh. tima za Labinota Bajramija koji je precizan za 1:0.

Kasnije će se ispostaviti da je to bio i konačan rezultat, iako su bh. reprezentativci tokom cijele utakmice nastojali da dođu do izjednačenja i igrali su veoma ofanzivno što pokazuje i odnos u šutevima (18:3), te udarcima u okvir gola (7:2).

U drugom susretu naše grupe Finska je sa 4:0 pobijedila Gibraltar.

Bh. kadeti su na turniru u prva dva kola pobijedili Gibraltar sa 6:1, dok su sa Finskom remizirali 1:1, te su sa četiri boda zauzeli 3. mjesto u grupi. Prva je Švicarska sa 7, dok je Finska na drugom mjestu osvojila 5 bodova. Gibraltar je turnir završio kao posljednji sa tri poraza.

Naš tim ima šansu da se kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe plasiraju u Elitnu kvalifikacionu rundu. Poredak trećeplasiranih bit će poznat kad se završe turniri svih kvalifikacionih grupa u novembru ove godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.