open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Kadeti BiH do vrha napunili mrežu Gibraltara
Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Trening centru N/FS BiH u Zenici savladala Gibraltar sa visokih 8:0 u susretu prvog kola grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo
10.10.2018. u 17:12
get url
text
Kadetska fudbalska reprezentacija BiH

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Trening centru N/FS BiH u Zenici savladala Gibraltar sa visokih 8:0 u susretu prvog kola grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Prvu priliku reprezentacija BiH je imala u petoj minuti kada je korner sa lijeve strane izveo kapiten Faruk Duraković, a Amar Drina glavom sa peterca loptu šalje preko gola.

Nemanja Jović u devetoj odlično šutira sa dvadesetak metara i pogađa gornji lijevi ugao golmana Bradleya Avellana za 1:0.

Svega četiri minute poslije izabranici Zorana Erbeza udvostručuju prednost. Amar Dedić šutira iskosa sa desne strane, a igrač Gibraltara Samuel Yeo skreće loptu u vlastitu mrežu.

U 25. minuti bh. reprezentativci su pogodili stativu, a u nastavku akcije Sergej Vitonji sa svega pet metara loptu šalje pored gola. Treći pogodak postiže upravo Vitonji u drugoj sudijske nadoknade prvog poluvremena kada se sam izborio za loptu i pogodio sa oko sedam metara.

{$galerijaFotografija}

Prvu priliku u nastavku imao je Hamza Gasal, ali je njegov šut sa ivice kaznenog prostora otišao pored gola.

U 65. minuti dosuđen je jedanaesterac za BiH nakon prekršaja Leeroya Marqueya nad Samirom Mujkanovićem. Penal je izveo Mujkanović, ali je golman Gibraltara odbranio. Minutu poslije Mujkanović prolazi po lijevoj strani i ubacuje ka Ajdinu Jusupoviću koji pogađa za 4:0.

Na 5:0 povisio je Omar Beća u 69. minuti, a u 78. minuti za Andrija Drljo pogađa za 6:0 na asistenciju Radmilovića.

Samir Mujkanović u 80 zaobilazi i gibraltarskog golmana i šalje loptu u mrežu za 7:0. Osmi pogodak postiže Jusupović u 83. minuti, a još jednu asistenciju upisuje Radmilović.

U drugom susretu grupe Island i Ukrajina su na stadionu FK Mladost u Doboj Kaknju remizirali 2:2.

Drugo kolo na programu je 13. oktobra u 15 sati kada će se sastati BiH - Island (TC Zenica) i Ukrajina - Gibraltar (Doboj Kakanj).

BiH - Gibraltar / kadeti / 8:0 10.10.2018.
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.