U Tužilaštvu Tuzlanskog kantona (TK) potvrdili su da je optužnica protiv Selimovića podignuta jučer, te će vrlo brzo biti proslijeđena Općinskom sudu Tuzla na potvrđivanje.

Nakon saobraćajne nesreće koja se, 10. septembra 2020. godine u jutarnjim satima, dogodila u Čeliću, a u kojoj je poginuo M. K. (58) i lakše povrijeđena M. M. (59), okončana je istraga te su urađena potrebna vještačenja.

- Postupajući tužilac je nakon okončanja istrage, jučer podigao optužnicu protiv Admira Selimovića (58) nastanjenog u Vitinici kod Sapne, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa u vezi sa krivičnim djelom ugrožavanje javnog prometa - saopćio je Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK.

On je dodao da se radi o predmetu u kojem je optužnica dostavljena sudu na dalje postupanje, te nije donesena presuda u predmetu.

Selimoviću ovo nije prvi put da bude imenovan za direktora MSŠ "Sapna". Njegov raniji mandat obilježilo je to što je njegova kćerka Aida zaposlena u MSŠ "Sapna" na poziciju sekretara.