Apple

Kada stigne iPhone 11: Koliko će se smanjiti vrijednost prethodnih modela?

Objavljeno: 02.09.2019. u 08:42

Sudeći po sajtu, vrijednost stare generacije iPhone telefona pašće za najmanje 40 odsto tokom prvih mjesec dana od predstavljanja iPhonea 11

Sada, kada je Apple i zvanično potvrdio kada dolazi novi iPhone, sa ovom viješću dolaze i neke ne tako lijepe informacije.

Naime, predstavljanje novih Appleovih telefona će neminovno smanjiti vrijednost postojećih modela.

"Decluttr", sajt za otkupljivanje i prodaju polovnih telefona, otkrio je rezultate svoje godišnje liste koja prati koliko pada vrijednost telefona, a podaci pokazuju da će trenutno iPhone modeli izgubiti oko 30 posto svoje vrijednosti samo 24 sata nakono predstavljanja novih modela.

Sudeći po sajtu, vrijednost stare generacije iPhone telefona past će za najmanje 40 posto tokom prvih mjesec dana od predstavljanja iPhonea 11.

iPhone 11, prema dosadašnjim glasinama, vjerovatno neće imati hrpu dramatičnih promjena u odnosu na iPhone XS, a za 5.8-inčni iPhone 11 u SAD-u kupci će morati izdvojiti minimalno 1.000 dolara.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije