open-navfaktor-logo
search
UEFA odlučila
Kada će Zmajevi saznati protivnike u Ligi nacija?
Baš kao što su mediji nagađali selekcije koje su prošle sezone završile kao najslabije u grupama A Lige ostat će među elitom
24.09.2019. u 21:31
get url
text

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u narednoj sezoni Lige nacija igrat će u elitnom rangu (A Liga) najnovijeg UEFA-inog takmičenja za nacionalne timove.

Nakon što su Zmajevi u premijernoj sezoni osigurali plasman u elitu, njen format je današnjom odlukom na sjednici Izvršnog odbora UEFA-e promijenjen. Umjesto dosadašnjih 12, najjači rang Lige nacija od naredne sezone brojati će 16 timova.

Baš kao što su mediji nagađali selekcije koje su prošle sezone završile kao najslabije u grupama A Lige ostat će među elitom, a njima će se pridružiti reprezentacije Bosne i Hercegovine, Danske, Švedske i Ukrajine.

Žrijeb grupa za drugu sezonu Lige nacija održat će se 3. marta 2020. godine u Amsterdamu.

Liga A: Portugal, Holandija, Engleska, Švicarska, Belgija, Francuska, Španija, Italija, Njemačka, Poljska, Hrvatska, Island, Bosna i Hercegovina, Švedska, Ukrajina, Danska.

Liga B: Rusija, Austrija, Wales, Češka, Škotska, Norveška, Srbija, Finska, Slovačka, Turska, Republika Irska, Sjeverna Irska, Bugarska, Izrael, Mađarska, Rumunija.

Liga C: Grčka, Albanija, Crna Gora, Gruzija, sjeverna Makedonija, Kosovo , Bjelorusija, Cipar, Estonija, Slovenija, Litva, Luksemburg, Armenija, Azerbejdžan, Kazahstan, Moldavija.

Liga D: Gibraltar, Farski otoci, Latvija, Lihtenštajn, Andora, Malta, San Marino.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.