open-navfaktor-logo
search
Počele pripreme
Kada će zasjati novogodišnji ukrasi u Sarajevu
Novogodišnje i božićno ukrašavanje sarajevskih ulica i trgova u nadležnosti preduzeća Park počelo je jučer.
15.12.2020. u 16:25
get url
text
Sarajevo

Ekipe KJKP Park počeli su sa ukrašavanjem ulice Maršala Tita, kod Velikog parka odakle je počela montaža svjetlosnih dekorativnih elemenata na stubove javne rasvjete.

- U prvoj fazi počelo je montiranje elemenata na potezu od Velikog parka niz ulicu Maršala Tita, zatim Zmaja od Bosne, u Bulevaru Meše Selimovića sve do naselja Stup. Preduzeće Park svjetlosne dekorativne elemente postavit će i na stubove javne rasvjete uz saobraćajnicu iz pravca Nedžarića sve do Skenderije, a dekorativni elementi bit će postavljeni i duž Obale Kulina bana. U ovom dijelu grada bit će postavljeni već korišteni dekorativni elementi, stoga se ovogodišnji sarajevski praznični dekor neće razlikovati u odnosu na prethodne godine – kazala je Aldijana Hamza, glasnogovornica KJKP Park.

Nakon ovih radova preduzeće Park izvršit će i postavljanje svjetlosnih dekorativnih elemenata u dijelovima ulica Maršala Tita i Ferhadija. Taj dio dekora bit će postavljen na sajle između zgrada u dijelu pješačke zone ovih najfrekventnijih ulica.

- Svjetlosna praznična dekoracija, nakon montaže i priključenja na stubove i elektro mrežu javne rasvjete trebala bi biti puštena od 24. decembra, a grad će biti ukrašen do polovine januara 2021. godine. Park i u općini Vogošća ukrasit će ulice Jošanička, Braće Kršo, Omladinska, te Park penzionera. Preduzeće Park u svoj sastavu ima jedinicu zaduženu za dekorisanje ulica i trgova tokom cijele godine povodom svih međunarodnih, državnih, vjerskih praznika i bitnih kantonalnih i općinskih datuma, a novogodišnje dekorisanje dio je tih radova. Koje se ne plaća posebno – kaže Hamza.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.