open-navfaktor-logo
search
Kasne radovi
Kada će Velež dobiti travnjak: Imamo novi rok, trava se ne može postavljati na 40 stepeni, predlagao sam...
Problemi sa rekonstrukcijom travnjaka i ugradnjom hibridnih terena, historijskim projektom Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, prisutni su u Banjoj Luci, Mostaru i Tuzli, a radovi su u međuvremenu počeli i na Koševu.
21.08.2022. u 15:44
get url
text

Rokovi na Gradskom stadionu u Banjoj Luci i stadionu Rođeni u Mostaru probijeni su, a izvjesno je da će tako biti i na Tušnju u Tuzli. Da će projekat biti okončan u septembru nadaju se u Borcu i Veležu, a kada će mašine biti uklonjene sa Tušnja, koji koriste Slobode i Tuzla City, niko ne može sa sigurnošću reći.

- Radovi uveliko kasne. Prvi rok završetka trebao je biti petog augusta. Po dinamici smo utakmicu protiv Želje mogli igrati ovdje. Vidite i sami dokle su poslovi došli, odnosno nisu došli. Reagovali smo kod nadzornog organa, izvođača, kontaktirali smo Fudbalski savez BiH, gdje se napravila dinamika radova i rečeno je da će to biti 3. septembra - rekao je predsjednik Veleža Senad Husnić i dodao da u klubu računaju da bi 17. septembra derbi protiv Sarajeva trebali igrati na svom stadionu.

- Ne idu nam u prilog toplo vrijeme, previsoke temperature. Trava na 40 stepeni neće se moći postavljati. Bez obzira na to koliko htjeli optužiti izvođača radova, koliko je ozbiljan, ili neozbiljan, koliko kasni, ili ne kasni, ipak je to viša sila i stvari na koje se ne može utjecati. Predlagao sam da radove okrenu u noćnim satima, da učine sve da bi mi što prije imali stadion - dodaje on i napominje da ovakvo stanje iziskuje dodatne troškove, da je organizacija utakmica vrlo teška.

Velež domaće utakmice igra u Gabeli.

Podsjećamo da je FSBiH nakon međunarodnog tendera za izvođača radova odabrao konzorcij WICKR GROUP a.s. Češka, HELLASOD SA Grčka i TARKETT SPORTS B.V.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.