open-navfaktor-logo
search
Obećanje iz GRAS-a
Kada će se ponovo uspostaviti ukinute autobuske i minibuske linije
Iz GRAS-a se izvinjavaju građanima za probleme koje trpe već duže vrijeme, zbog gužvi, nedostatka vozila i ukinutih linija.
02.11.2020. u 20:19
get url
text

GRAS je i dalje u velikim problemima koji se sporo rješavaju, a zbog besparice i privremeno ukinutih 13 autobuskih i dvije minibus linije građani će morati pješice ili taksijem. Evo šta su nam o tome kazali iz GRAS-a.

- Zbog velikog broja neregistrovanih vozila, te nedostatka plina trenutno nisu u funkciji autobuske linije koje saobraćaju za Podhrastove, Jagomir, Smiljeviće, Sokolović Koloniju, Hadžiće, Velešiće, Budmoliće, Bušću, Aerodromsko naselje, te linije Nedžarići - Dobrinja, Drvenija - Hrasnica i Dobrinja - Ilidža. Što se tiče minibuskog saobraćaja u proteklom periodu došlo je do određenih poteškoća u odvijanju ovog vida prijevoza prvenstveno zbog kvarova vozila i nedostatka zamjenskih vozila. Trenutno zbog kvara i nedostatka zamjenskih vozila nisu u funkciji minibuske linije koje saobraćaju za Ljubovčiće i Mokrine – odgovorili su iz Služba za odnose sa javnošću GRAS-a.

Međutim, iz GRAS-a obećavaju da nakon deblokade računa preduzeća užurbano rade na registraciji vozila, nabavci plina i rezervnih dijelova i očekuju već ove sedmice normalizaciju u odvijanju gradskog saobraćaja i ponovnom uspostavljanju ukinutih linija u autobuskom i minibuskom saobraćajaju. 

Javnom preduzeću GRAS zbog dugova za poreze, doprinose, nesplaćene plaće bili su blokirani transakcijski računi i zbog toga je GRAS skoro stao.

- Zbog toga smo došli u situaciju da nismo mogli vršiti plaćanje po bilo kojem osnovu. Registrovati vozila, nabaviti plin i rezervne dijelove, zbog čega smo bili primorani reducirati broj autobusa i minibusa u saobraćaju – poručuju iz GRAS-a.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.