open-navfaktor-logo
search
Vučićeva diktatura
Kad vlast kažnjava: Novakovići nisu izašli na izbore i ostali bez puta do kuće, pogledajte priču
- Došli su pred izbore i rekli da će nam nasipati put, ako izađemo na glasanje. Moj brat i ja nikada ne glasamo, pa nismo to učinili ni sad. Mislio sam da se šale, jer mi je neshvatljivo da se na ovaj način ophode prema građanima. Kakva je to budućnost Srbije, ako te ucjenjuju - pita se starac Stojan Novaković iz mjesto Pločnik kod Prokuplja. 
27.11.2020. u 14:13
get url
text

On kaže da uvjet nije bio samo da izađu na glasanje, već i da glasaju za SNS Aleksandra Vučića. 

- Ako glasate, radit ćemo put. Baš tako su rekli - dodaje Novaković, koji je ne samo razočaran, već i bijesan onim što ih je snašlo.

On objašnjava da u dvije kuće Stojanovića žive dva invalida i da su svi mještani tog dijela starci.

- Ni hitna ne dolazi, ne može da prođe. Ovim putem samo pješak, ili kultivator može da dođe. Zbog jednog glasanja, oni su nas prepustili na milost i nemilost vremenu i da se sami snalazimo kako znamo. Ovo je bruka i sramota - dodaje Stojanov brat Dragiša, kojem je supruga u invalidskim kolicima.

Da Novakovići nikada ne izlaze na glasanje, to znaju svi u selu. Tu činjenicu je potvrdio i predsjednik Mjesne zajednice Pločnik Dušan Mihajlović, koji kaže da je još prije tri godine tražio da im se uradi put.

- Oni ni u Titovo vrijeme nisu glasali. Što nije završen put, ne znam, jer sam još 2017. godine podnio zahtjev da se on uradi. Trebalo je po tenderu da se uradi 2,1 kilometar, ali tih posljednjih 400 metara nije nasipano i ja nisam ništa potpisao - kazao  je Mihajlović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.