open-navfaktor-logo
search
Kraj grupne faze
Kad udari brat na brata: Duel Burića u osmini finala Lige prvaka
Rukometaši Flensburga u četvrtak navečer pobjedom 31:28 u gostima kod Vive Kielca okončali su takmičenje u grupnoj fazi EHF Lige prvaka.
05.03.2021. u 10:34
get url
text

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Benjamin Burić još je jednom briljirao na golu njemačkog velikana. Prvi golman našeg nacionalnog tima utakmicu je završio sa 20 odbrana te je ponovo ponio epitet najboljeg igrača utakmice.

Burić je "skinuo" 42% udaraca koji su upućeni ka njegovom golu i tako potvrdio da se nalazi u odličnoj formi pred kvalifikacioni meč BiH i Austrije.

Flensburg je grupnu fazu okončao na prvoj poziciji sa 21 bodom, a drugi PSG je sakupio dva boda manje.

VEZANI TEKST - Burićev Flensburg odlukom EHF-a izgubio dva meča rezultatom 10:0

Nakon što je okončana grupna faza poznati su i svi parovi odmine finala rukometne Lige prvaka, a posebno će biti interesanta dul Flensburga i PPD Zagreba u kojem se sastaju dva brata blizanca, Benjamin i Senjamin Burić.

Meshkov Brest za koji nastupaju Marko Panić i Vladimir Vranješ za mjesto u četvrtfinalu borit će se protiv Motora. Tim dvojice bh. reprezentativaca u četvrtak navečer je s 36:32 trijumfovao u gostima kod Vardara. Panić je postigao šest golova, dok je Vranješ u tri navrata zatresao mrežu makedonskog tima.

Prve utakmice osmine finala na programu su 31. martu, dok se  revanš-susreti igraju 8. aprila.

EHF Liga prvaka, osmina finala:
Flensburg - Zagreb
PSG - Celje
Vive Kielce - Nantes
Meshkov Brest - Motor
Porto - Aalborg
Szeged - Kiel
Vardar - Veszprem
Elverum - Barcelona

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.