open-navfaktor-logo
search
Komplikacije
Kad se u RSBiH "dogovore": Odgođen početak PLBiH za rukometaše
Čini se da u Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine nisu u stanju ispoštovati dogovor koji su ranije postigli, pa je tako nakon odgode početka nove sezone Premijer lige za rukometašice odgođen i start PLBiH za rukometaše.
21.09.2020. u 22:18
get url
text

Vijest da se Upravni odbor RSBiH nije uspio dogovoriti, kako saznaje Sport1.ba, i nije neka novina već prilično česta pojava kada je riječ o ljudima koji bi trebali brinuti o budućnosti sporta koji je dao velika imena svjetskom rukometu, a koji je srozan na najniže grane.

Iako su se ne tako davno hvalili kako su uspjeli za narednih nekoliko sezona dogovoriti format takmičenja, članovi UO RSBiH jučer su samo potvrdili da dogovor koji su imali više ne postoji.

Podsjećanja radi, prošle godine parafiran je sporazum prema kojem će i rukometne bh. elite ispadati četiri kluba, ali za predstavnike RSRS-a taj sporazum je prestao važiti, kada je donesena odluka o doigravanju za Premijer ligu BiH u sezoni 2019/2020, iako su u pomenutom doigravanja nastupale isključivo ekipe iz FBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.