open-navfaktor-logo
search
Sve svojim rukama
Kad Bosanac voli ženu: Vojin izgradio rotirajuću kuću, pogledajte kako izgleda
Kada se kuća gradi, vječita je dilema na koju stranu za ljepši pogled okrenuti prozore? Vojin Kusić iz Srpca riješio je to tako što je napravio kuću koja se rotira. Uradio je to kako bi udovoljio supruzi.
08.10.2021. u 10:59
get url
text

Ideja o izgradnji rotirajuće kuće tinjala je u njemu iz mladih dana.

- Kada sam pravio porodičnu kuću, žena je rekla: "Želim da spavaća soba bude pored puta da me bude sunčevi zraci". Dnevni boravak je išao s druge strane. Onda joj je to dosadilo. "Osjećam se zatvorena kao u kavezu. Hoću da vidim ko mi uđe u dvorište, da mi je pored puta". Tada sam pregradio zid. Pravio dnevni boravak s druge strane i pune ruke posla. Onda sam počeo ovo raditi. Kada su me pitali zašto, rekao sam da mi je dosadilo. Žena čas hoće s ove, čas hoće s one strane. Sada se okreće pa neka vidi kako će - rekao je Kusić.

Njegova kuća se ne razlikuje od ostalih. A Kusić se i malo našalio, za kojeg kažu da je druželjubiv.

- Kada vidite da idu neželjeni gosti, stepenice okrenete na drugu stranu - rekao je kroz osmijeh.

Naveo je i kako je imao smiješnu situaciju kada je organizovao feštu povodom završetka gradnje. Gosti su ušli na jednu stranu, a izašli na drugu i nisu znali kuda da idu.

Zanimljivo je da je Vojin kuću većinom izgradio i isprojektovao sam. Za sebe kaže da je samouk čovjek s osam razreda. Sve želje je ispunio, kaže, a ostala mu je samo jedna:

- Pošto sam najstariji, želio bih na onaj svijet da odem prvi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.