open-navfaktor-logo
search
Koronavirus
Kacin: Stanje u Hrvatskoj je dramatično, na "crvenu listu" će se sami staviti
Glasnogovornik slovenske vlade za Covid-19 Jelko Kacin kazao je u srijedu da će vlada u četvrtak odrediti rok za povratak njenih državljana iz Hrvatske kako bi izbjegli obvezujuću karantenu.
19.08.2020. u 14:28
get url
text

Vrijeme koje će im dati vlada da se vrate bit će do kraja ove sedmice, "a možda i nešto više", ali to je ovisno i od broja novih zaraza u Hrvatskoj, kazao je Kacin, ali dodao je kako je u Hrvatskoj, s obzirom na današnji opet rekordni broj novih zaraza "dramatično" i da je "sve manje manevarskog prostora".

- Broj novozaraženih u Hrvatskoj opet se jako povećao, opet se očekuju rekordne brojke - kazao je Kacin, dodavši da je hrvatskim novinarima koji su ga nedavno na Krku pitali hoće li Slovenija Hrvatsku staviti na svoju "crvenu listu" epidemiološki nesigurnih destinacija kazao da će se na tu listu "Hrvatska staviti sama" ako ne poduzme drastičnije mjere za obuzdavanje epidemije.

- Čini se da broj novozaraženih u svim hrvatskim županijama raste i da stoje naše ocjene da je u Hrvatskoj prije nekoliko dana počeo novi mnogo jači val epidemije .- kazao je Kacin u razgovoru za Slovensku televiziju.

Kako će na to hrvatska vlada reagirati, to ćemo tek vidjeti, kazao je Kacin.

Dodao je da će se Slovencima koji su sada u Hrvatskoj dati "dosta" vremena da se vrate kući i izbjegnu karantenu, ali i da se izbjegnu zastoji i gužve na granici, ali da više od toga ne može precizirati jer će krajnji rok za povratak u dogovoru za epidemiolozima koji stanje prate odrediti vlada.

U Sloveniji je u posljednja 24 sata zabilježeno 37 novih zaraza koronavirusom, a slovenska vlada tvrdi da je od toga trećina "uvezenih" slučajeva i to najviše iz Hrvatske, prenosi Hina.

Kacin je za Slovensku televiziju kazao da na savjetovanju vlade i epidemiologa u srijedu razgovaraju samo o stanju u Hrvatskoj, te da vlada za sada bez obzira na trend rasta slučajeva u Sloveniji i skori početak školske godine ne razmatra neke druge restrikcije zbog Covida-19.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.