open-navfaktor-logo
search
Nakon optužbi
Južnoamerička fudbalska federacija odgovorila Messiju
Gaučosi su trijumfovali protiv Čilea rezultatom 2:1 a najbolji argentinski igrač je zajedno s Čileancem Garyjem Medelom isključen u 37. minuti.
07.07.2019. u 14:53
get url
text

Lionel Messi sinoć je odbio primiti medalju nakon osvojenog trećeg mjesta sa reprezentacijom Argentinom na Copa Americi.

Gaučosi su trijumfovali protiv Čilea rezultatom 2:1 a najbolji argentinski igrač je zajedno s Čileancem Garyjem Medelom isključen u 37. minuti. Poslije utakmice Messi je iznio teške optužbe na račun organizatora.

- Ne moramo biti dio ove korupcije, ovog nedostatka poštovanja koje je pokazano prema nama tokom Copa Americe - kazao je Messi.

Odgovorila mu je Južnoamerička fudbalska federacija.

- Temelj fair-playa je prihvaćanje rezultata s poštovanjem. To isto važi za procjenjivanje sudijskih odluka, koje ovise i o ljudskom faktoru i uvijek će biti podložne poboljšanjima. Potpuno je neprihvatljivo da se na temelju pojedinačnih incidenata u takmičenju, u kojem pod istim uvjetima sudjeluje 12 ekipa, izvlače teške, neosnovane i lažne optužbe i dovodi se u pitanje poštenje i regularnost Copa Americe - stoji u priopćenju CONMEBOL-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.