open-navfaktor-logo
search
Katalonski Sport
Juventus traži način da angažuje Pjanića, ko "koči" povratak Zmaja u Torino?
Odavno su iz Barcelone poručili kako fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić može bez obeštećenja napustiti klub sa Nou Campa u koji je stigao prošlog ljeta.
26.07.2021. u 19:10
get url
text

Kako piše katalonski list Sport Blaugrana nastoji ubrzati odlazak iskusnog bh. veznjaka, a Pjanić je među "slučajevima" koje Barca nastoji riješiti u ovoj sedmici.

Isti izvor navodi kako je od Pjanića zatraženo da pristane na smanjenje plaće kako bi se povratak u Juventus mogao što prije realizovati, a istovremeno je Stara dama od španskog velikana zatražila malo vremena kako bi pokušala dogovoriti transfer Aarona Ramseyja u redove Wolwerhamptona ili Tottenhama.

Iako je Pjanićev menadžer kao moguće opcije za nastavak karijere 31-godišnjeg fudbalera spominjao Romu i Inter, sve sugeriše na to će Zmaj u naredne dvije sezone nositi dres Juventusa, iz kojeg je stigao u Barcelonu.

Iz Barce su već saopćili Pjaniću kako nije dio njihovog sportskog projekta, te da su uložili sve napore kako bi se realizovao izlazni transfer, navodi Sport.

Reprezentativac naše zemlje u protekloj sezoni nije zadovoljio trenerske ukuse Ronalda Koemana, zbog čega je u proljetnom dijelu minutažu dobijao na kapaljku. Ipak, povratkom Massimiliana Allegrija na klupu Juventusa, angažman Zmaja označen je kao jedan od prioriteta od strane novog-starog trenera kluba iz Torina s kojim je Pjanić uspješno sarađivao u prošlosti.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.