open-navfaktor-logo
search
Velika zvijezda
Juventus spreman prodati Ronalda, poznata cijena ali i prvi favorit za kupovinu Portugalca
Prema pisanju pojedinih italijanskih medija, Juventus je spreman prodati Cristiana Ronalda već ovoga ljeta, a cijelu priču pokrenula je eliminicija Stare dama u osmini finala Lige prvaka.
14.03.2021. u 10:39
get url
text
get url
text

Kako tvrde mediji na Apeninima aktuelni prvak Italije voljan je prvu zvijezd tima prodati za 29 miliona eura.

VEZANI TEKST - Glasnogovornik Porta Ronalda nazvao svinjom, nije ostao dužan ni članovima njegove porodice

Juventus će nakon eliminacije iz Lige prvaka očito krenuti u rekonstrukciju kluba prodajom starijih igrača među kojima je i 36-godišnji portugalski napadač kojem je ov treća sezone u redovima kluba iz Torina.

U dosadašnjem dijelu sezone Ronaldo je postigao 27 golova u 32 utakmice, a ukupno je u dresu Juventusa zabio 92 gola.

Paris Saint-Germain je navodno prvi favorit za dovođenje Cristiana Ronalda, a tim povodm oglasio sei Leonardo, sportski direktor prvaka Francuske.

- PSG uvijek prati sve igrače, svaki vrhunski igrač povezan s našim klubom i to je dobra stvar. Uvijek možemo pregovarati s velikim igračima koji žele doći, a ponekad i valoriziramo takve razgovore. Međutim, trenutno ne pregovaramo ni s Messijem niti s Ronaldom, ali sve je moguće - rekao je.

Ronaldu ugovor s Juventusom ističe na ljeto 2022. godine kada će imati 37 godina. Iz kluba su rekla da Portugalcu nemaju namjeru produžiti ugovor.

- Nasreću, ima još jednu godinu ugovora, pa imamo vremena za razgovor s njim. To nam trenutno nije prioritet - rekao je direktor Fabio Paratici revanš-meča s Portom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.