open-navfaktor-logo
search
Senzacionalan transfer
Juventus se odriče velike zvijezde i dovodi dva napadača?
Već neko vrijeme po medijima se provlači vijest da bi Dybala mogao napustiti Torino, a vjeruje se da bi odšteta za njega mogla iznositi oko 135 miliona eura
19.11.2018. u 21:24
get url
text
Paulo Dybala i Cristiano Ronaldo

Ukoliko je za vjerovati napisima italijanskog sportskog lista Tuttosporta, Juventus je u potrazi za igračima koji bi mogli zamijeniti Paula Dybalu (25) i Marija Mandžukića (32).

Na meti aktuelnog prvaka Italije nalaze se neka itekako zvučna imena.  Italijanski sportski dnevnik tako piše da su prve želje Juventusa PSG-ov Kylian Mbappe (19) i Realom Marco Asensio (22).

Već neko vrijeme po medijima se provlači vijest da bi Dybala mogao napustiti Torino, a vjeruje se da bi odšteta za njega mogla iznositi oko 135 miliona eura.  Argentinac se najčešće dovodio u vezu sa potencijalnim prelaskom u Manchester United, iako on sam ističe kako ne razmišlja o transferu.

- Trenutno sam sretan u Torinu, ne razmišljam o transferu i jednostavno sam usredotočen na osvajanje titula ovdje - naglasio je Dybala u jednom nedavnom intervjuu.

Navodno su se u Torinu spremni odreći i Marija Mandžukića, čija cijena iznosi 30-ak miliona eura.

A žele li Stara dam angažovati Mbappea i Asensija u Juventusu će morati jako duboko posegnuti u džep. Naime specijalizovana stranica za fudbalske transfere, Transfermarkt.de, Asensiovu vrijednost procjenjuje na 90 miliona eura, dok Mbappe vrijedi duplo više od Španca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.