open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Juventus rutinski, Partizan zaustavljen u Beogradu, Pirić zaključao mrežu AEK-a
Fudbaleri Juventusa večeras su meču šesnaestine finale Evropske lige u gostima savladali Nantes sa 3:0 te se plasirali u nastavak takmičenja.
23.02.2023. u 20:55
get url
text

Nantes je u prvom meču uspio da iznenadi sve i dođe do remija (1:1), međutim Stara dama nije dopustila novo iznenađenje

U osmini finala plasirao se i Sporting koji jeu gostima razbio Midtjylland sa 4:0. U Lisabonu je prije sedam dana bilo 1:1, međutim Portugalci su u revanšu demonstrirali silu.

U osminu finala ide iz Sevilla koja je preživjela pakao u finišu meča u Eindhovenu. PSV je slavio sa 2:0, ali Španci idu dalje jer je u prvom meču slavili rezultatom 3:0.

Beogradski Partiza ispao je u šesnaestini finala Konferencijske lige. Nakon što je u prvom susretu u gostima 1:0 pobijedio moldavski Sheriff, u revanšu je na svom travnjaku izgubio 1:3.

Dnipro i AEK Larnaca odigrali su 0:0 u revanš utakmici, čime je plasman dalje osigurao AEK zbog pobjede od 1:0 u prvom meču.

Na golu AEK-a briljirao je bh. reprezentativac Kenan Pirić, koji je zaključao mrežu svoga tima (nije primio gol u oba meča) i jedan je od najzaslužnih za prolaz dalje. Svih 90 minuta na terenu je proveo i povremeni Zmaj Hrvoje Miličević.

Isti rezultat bio je i na utakmici između Cluja i Lazija, a Lazio je izborio osminu finala zbog pobjede od 1:0 u prvom susretu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.