open-navfaktor-logo
search
Nepromišljeni potez
Juventus neće kazniti Ronalda: Koga su zbog Portugalca zvali direktori torinskog kluba?
Cristianov potez nije prošao neprimjećeno u svlačionici koja od Portugalca očekuje - izvinjenje
12.11.2019. u 19:50
get url
text

Maurizio Sarri je u posljednja dva meča Juventusa zamijenio Cristiana Ronalda, a nakon što je trener Stare dame u meču protiv Milana Portugalac zamijenio u 55. minuti, velika zvijezda je već u 87. minuti susreta napustila stadion Allianz.

Ipak, čini se da kazne za portugalskog fudbalera neće biti, makar ako je vjerovati riječima Andree Agnellija, na kojeg se poziva italijanski list Gazzetta dello Sport.

Cristianov potez nije prošao neprimjećeno u svlačionici koja od Portugalca očekuje - izvinjenje, a o tome je govorio i Juventusov trener.

- Ja nemam problem s tim što je Ronaldo dva puta pokazao da mu smeta što je zamijenjen, a ako je otišao kući prije nego što je utakmica završila to neka rješava sa saigračima, u svlačionici - poručio je Sarri.

Juventus neće posezati za bilo kakvim sankcijama, niti za simboličnom novčanom kaznom jer su znali su koga dovode kada su za Ronalda Realu platili 100 miliona eura.

Kad je ekipa u pitanju, stvar u svoje ruke uzeli su direktori Pavel Nedved (47) i Fabio Paratici (47). No, ni oni se nisu direktno obratili Ronaldu, već su kontaktirali njegovog menadžera Jorgea Mendesa (53), da objasni Cristianu kako bi bilo dobro što je prije moguće riješiti posljedice neugodnosti koju je izazvao.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.