open-navfaktor-logo
search
Prijelazni rok
Juve traži napadača: Italijani objasnili zašto je Džeko "bolji" od Zapate i Suareza
Kako smo i navikli u svakom prijelaznom roku, bilo ljetnom ili zimskom, mogući transfer Edina Džeke ponovo je glavna tema italijanskih medija.
28.08.2020. u 11:44
get url
text

Prije nekoliko godina "spakovao je kofere" i skoro pa krenuo prema Londonu, gdje je trebao potpisati za Chelsea, a prošlog ljeta "imao je dogovoren" prelazak u Inter.

Međutim, Dijamant je i dalje igrač Rome, a sada se italijanski mediji pitaju do kada. Ugovor sa Vučicom vrijedi mu do 30. juna 2022. godine, ali "već danas bi mogao postati igrač Juventusa".

Andrea Pirlo, novi trener Stare dame, idealnu zamjenu za Gonzala Higuaina (na Argentinca ne računa) vidi u našem golgeteru, a kako pišu mediji u Italiji konačnu riječ o mogućem transferu dat će Džeko nakon razgovora sa čelnicima Rome.

Osim kapitena Zmajeva, mediji u Italiji kao moguće zamjene za Higuaina navode još dvojicu iskusnih napadača - Duvana Zapatu iz Atalante i Luisa Suareza, koji će po svemu sudeći biti višak u Barceloni.

No, isto tako navode i zbog čega je Džeko u prednosti ispred pomenutog dvojca. Juve bi za Zapatu morao platiti obeštećenje od oko 50 miliona eura, dok bi papiri našeg reprezentativca koštali oko 18 miliona. Kada je u pitanju Suarez, problem bi mogla predstavljati godišnja plaća.

Urugvajac navodno traži 13 miliona eura po sezoni, što je za Juventus neprihvatljivo. Džeko je u prednosti jer je njegova trenutna plaća u Romi 7,5 miliona, plus 500.000 eura bonusa po sezoni.

Iako mediji u Italiji najavljuju da bi konačna odluka o eventualnom Džekinom transferu u Juventus mogla "pasti" u narednih dan, dva, nije isključeno da do kraja prijelaznog roka "slušamo" nagađanji i "završenom poslu".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.