open-navfaktor-logo
search
Serie A
Juve stigao do desete ovosezonske pobjede, Pjaniću 70 minuta
Tim našeg Miralema Pjanića noćas je na svom stadionu sa 3:1 savladao Cagliari u susretu 11. kola Serie A
03.11.2018. u 22:23
get url
text
Juventus - Cagliari 2:1

Aktuelni prvaci Italije, fudbaleri Juventusa, večeras su stigli do desete pobjede u ovoj sezoni Serie A. Tim bh. reprezentativca Miralema Pjanića noćas je na svom stadionu sa 3:1 savladao Cagliari.

Igrala se prva minuta kada je Paulo Dybala Staru damu ekspresno doveo u vodstvo. Argentinca je odlično uposlio Rodrigo Betancur, a fudbaler koji je večeras nosio kapitensku traku kluba iz Torina, odličnim driblingom se riješio dvojice čuvara i pogodio mrežu Alessija Cragna.

Gosti su u 36. minuti stigli do izjednačenja, strijelac je bio Joao Pedro. Samo dvije minute na semaforu je stajalo 1:1, jer je u 38. minuti meča hrvatski internacionalac Filip Bradarić pogodio vlastitu mrežu.

Pjanića je u 71. minute uutakmice zamijenio Alex Sandro, a konačnih 3:1 postavio je Juan Cuadrado, kojem je nesebično asistirao Cristiano Ronaldo. Cijelu akciju pokrenuo je upravo Kolumbijac, koji se na Juventusovoj polovini terena izborio za loptu koju je nekoliko trenutaka kasnije pospremio u mrežu protivnika.

Jasno je da Massimiliano Allegri želi već razmišlja o utakmici 4. kola i gostovanju Manchester Uniteda, što lako otkriva razlog Pjanićevog izlaska 20 minuta prije kraja utakmice. Strateg Stare dame želi ga spremnom i odmornog za novi duel s Crvenim đavolima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.