open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Juve srušio evropskog prvaka, blamaža Barcelone u Portugalu, Ronaldo junak Uniteda
U meču koji je bio u centru pažnje večerašnjeg programa drugog kola grupne faze Lige prvaka, Juventus je u Torinu nadigrao i savladao evropskog prvaka Chelsea.
29.09.2021. u 22:55
get url
text

Italijanski tim slavio je rezultatom 1:0. Juve je poveo, a ispostavilo se došao i do pobjedničkog gola u desetoj sekundi drugog poluvremena. Pogodio je Chiesa, asistencija ide na Bernardeschijev konto. Bio je ovo najbrži gol Stare dame u drugom poluvremenu u historiji Lige prvaka.

Zenit je ranije deklasirao Malme rezultatom 4:0. Stara dama ima maksimalnih šest bodova, Chelsea i Zenit po tri, a Malme je bez bodova.

Barcelona je u grupi H uknjižila drugi poraz. Katalonski tim izgubio je na gostovanju kod Benfice rezultatom 3:0. Pogotke za portugalski tim dali su Nunez u 3. i 79. minuti i Silva u 69. minuti. Barca u prvih 180 minuta igre u Ligi prvaka ove sezone nije uspjela postići pogodak, a primila je šest...

Drugi trijumf ubilježio je Bayern. Bavarci su u Minehnu pregazili Dinamo iz Kijeva 5:0. Dvostruki strijelac bio je Lewandowski, pogađali su još Gnabry, Sane i Chupo-Moting.

Bayern ima šest bodova, Benfica četiri, Dinamo Kijev bod, a Barca je posljednja na tabeli s nulom na kontu.

Peti put u elitnom takmičenju snage su odmjerili Manchester United i Villarreal. Za razliku od prethodnih mečeva koji su završeni bez pobjednika i bez golova, ovoga puta tresle su se mreže. Susret na Old Traffordu okončan je rezultatom 2:1. Poveli su gosti preko Alcacera u 53, a Unitedu je poravnanje donio Telles sedam minuta kasnije. Junak domaćih je Cristiano Ronaldo koji je pogodio za trijumf u petoj minuti sudijske nadoknade. Bio mu je ovo 136. gol u elitnom takmičenju.

VEZANI TEKST - Loša noć za Zmajeve u St. Peterburgu, Pessina donio prvu pobjedu Atalanti
 

U ovoj grupi je u ranijem terminu Atalanta nadigrala Young Boys s 1:0.

Atalanta predvodi grupu F sa četiri boda, Young Boys ima tri, koliko i United, a Villarreal je ostao s bodom na kontu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.