open-navfaktor-logo
search
Prognoza
Jutros oblačno, tokom dana razvedravanje, kakvo će vrijeme biti sutra i tokom vikenda
U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno prijepodne.
13.10.2022. u 08:19
get url
text

Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana.

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 11 stepeni, na jugu zemlje do 14 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21 stepen, na jugu zemlje do 23 stepena Celzijusa.

Oblačno vrijeme u prijepodnevnim satima, djelimično će pokvariti opću sliku. Pri tome, temperature zraka će imati umjeren hod, bez većih oscilacija. U drugom dijelu dana ugodnije, uz sunčane intervale i poboljšanje biometeoroloških prilika u cijeloj zemlji.

Hronični bolesnici i meteoropate ne bi trebali imati jačih tegoba. Moguće su blaže meteopatske reakcije poput glavobolje, promjene raspoloženja, dekoncentracije.

U petak pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana. Prijepodne u Bosni je povremeno i lokalno moguća slaba rosulja. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od sedam do 13, na jugu do 16, a dnevna od 16 do 21, na jugu do 25 stepeni Celzijusa.

U subotu pretežno sunčano vrijeme. Prijepodne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom. Jutarnja temperatura od 6šest do 12, na jugu do 14, a dnevna od 17 do 22, na jugu do 24 stepena Celzijusa.

U nedjelju sunčano vrijeme. Jutro i dio prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom. Jutarnja temperatura od šest do 12, na jugu do 14, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 stepeni Celzijusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.