open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Jutros najhladnije u Han Pijesku, a evo gdje nije bilo minusa
Pod utjecajem stabilnog vremena, biometeorološke prilike će biti relativno povoljne, pri tome na jugu i u Krajini ugodnije, sa dužim sunčanim intervalima
21.01.2020. u 08:24
get url
text
Vrijeme, ilustracija
Vrijeme, ilustracija
FOTO: Arhiva

Danas će na jugozapadu Bosne i u Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme. U ostatku zemlje pretežno oblačno, uz djelimično razvedravanje poslijepodne. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od jedan do sedam, na jugu od osam do 12 °C.

Temperature zraka jutros su u Han Pijesku su iznosile minus devet, na Ivan Sedlu minus šest, Bjelašnica, Sarajevo minus četiri. U Jajcu, Tuzli, Srebrenici i Foči minus dva. U Gradačcu i Doboju minus jedan, dok je u Bihaću, Banjoj Luci, Bijeljini i Prijedoru nula. U Trebinju je jedan stepen, a u Mostaru tri.

Pod utjecajem stabilnog vremena, biometeorološke prilike će biti relativno povoljne, pri tome na jugu i u Krajini ugodnije, sa dužim sunčanim intervalima. Hronični bolesnici i meteoropati trebali bi osjetiti djelimično olakšanje. Tokom većeg dijela dana, neophodno je posvetiti više pažnje odijevanju. U unutrašnjosti zemlje, problemi kod osjetljivih osoba su mogući zbog dužeg zadržavanja naoblake i pojave magle. Poželjno je reducirati aktivnosti.

Sutra će u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove biti sa maglom ili niskom naoblakom. U ostalim područjima sunčano. Jutarnja temperatura od minus četiri do dva stepena, a na jugu od jedan do šest, a dnevna od tri do devet, na jugu od osam do 13 stepeni.

I u četvrtak će u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove biti sa maglom ili niskom naoblakom. U ostalim područjima sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.